Karamellás hatlapos süti recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 tasak szalakáli
Krém:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 l tej
- 20 dkg margarin
- 1 tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd hat egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtva 10-15 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A cukrot karamellizáljuk (akkor jó, ha füstöl), majd óvatosan hozzáöntjük a tej felét kis lángon hagyjuk melegedni. A lisztet csomómentesen elkeverjük a megmaradt tejjel, majd ha elolvadt a karamellünk összeöntjük a két tejes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint még forrón belekeverjük a krémbe és ezután betöltjük a kisült lapokat.
A tetejét csokoládéval vonjuk be.
Tipp:
Kicsit bonyolultnak tűnik de nem az nem kell megijedni!
A cukrot bátran karamellizáljuk mert az adja meg a finom ízt!
Ha még forrón betöltjük, akkor pár óra múlva lehet szeletelni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.