Karamellás hatlapos süti recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 dl tej
- 1 tasak szalakáli
Krém:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 1 l tej
- 20 dkg margarin
- 1 tortabevonó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból egynemű tésztát gyúrunk, majd hat egyenlő részre osztjuk és egyenként kinyújtva 10-15 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A cukrot karamellizáljuk (akkor jó, ha füstöl), majd óvatosan hozzáöntjük a tej felét kis lángon hagyjuk melegedni. A lisztet csomómentesen elkeverjük a megmaradt tejjel, majd ha elolvadt a karamellünk összeöntjük a két tejes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle.
A margarint még forrón belekeverjük a krémbe és ezután betöltjük a kisült lapokat.
A tetejét csokoládéval vonjuk be.
Tipp:
Kicsit bonyolultnak tűnik de nem az nem kell megijedni!
A cukrot bátran karamellizáljuk mert az adja meg a finom ízt!
Ha még forrón betöltjük, akkor pár óra múlva lehet szeletelni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »