Karamell krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 kis pohár tejföl
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 45 dkg kristálycukor
- 14 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, porcukorral, majd a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt és összegyúrjuk
Négy részre osztjuk. Egyenlő nagyságú lapokat nyújtunk belőlük, villával megszurkáljuk, és egy tepsi hátulján, előmelegített sütőben 180 fokon 5-10 perc alatt megsütjük (éppen hogy csak barnuljon).
4 dl tejet a vaníliás cukorral felteszünk főzni. 1 dl tejben 4 evőkanál lisztet simára keverjük, hozzácsurgatjuk a felforrt tejhez, és sűrűre főzzük. A kristálycukrot lassú tűzön egy lábosban felolvasztjuk.
Ezt az olvasztott cukrot óvatosan hozzácsurgatjuk a főtt krémhez (két ember csinálja), közben folyamatosan és gyorsan keverjük! Amikor langyos, belekeverjük a vajat és ezzel megtöltjük a lapokat.
A tetejét porcukorral meghintjük. 1 éjszakára hűvös helyre tesszük, hogy megpuhuljon.
Tipp:
Nálunk a Karácsony nem múlhat el e nélkül a sütemény nélkül. Nagyon finom! :)