Karácsonyi sütipecsétes keksz recept

Hozzávalók:
Fehér tésztához:
- 30 dkg tönkölybúza liszt (világos)
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mézes tésztához:
- 30 dkg tönkölybúza liszt (világos)
- 7 dkg cukor
- 5 dkg méz – olvasztva
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Zöld tésztához:
- 28 dkg tönkölybúza liszt (világos)
- 2 dkg matcha tea por
- 12 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vanília rúd kikapart magja
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
Mindhárom tésztát külön-külön készítjük el, és külön nyújtjuk ki.
A zöld tésztánál a lisztbe keverjük el a teaport, a többi lépés már ugyanaz.
A mézes tésztánál a felolvasztott mézet összekeverjük a tojással, a többi lépés ugyanaz.
A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a vaníliát.
A tojás hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.
A tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és a sütipecséttel kiszúrjuk, majd a rugó lenyomásával mintázzuk. Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ara előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Kívül roppanós, belül puha kekszek lesznek. Jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható.
A maradékok összegyurmázásával mintás kekszek is készülhetnek.
A karácsonyi sütipecsétes keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 55 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »