Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi sütipecsétes keksz recept

Karácsonyi sütipecsétes keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Fehér tésztához:

    • 30 dkg tönkölybúza liszt (világos)
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 vanília rúd kikapart magja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mézes tésztához:

    • 30 dkg tönkölybúza liszt (világos)
    • 7 dkg cukor
    • 5 dkg méz – olvasztva
    • 10 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 vanília rúd kikapart magja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Zöld tésztához:

    • 28 dkg tönkölybúza liszt (világos)
    • 2 dkg matcha tea por
    • 12 dkg cukor
    • 10 dkg vaj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 vanília rúd kikapart magja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Mindhárom tésztát külön-külön készítjük el, és külön nyújtjuk ki.

    A zöld tésztánál a lisztbe keverjük el a teaport, a többi lépés már ugyanaz.

    A mézes tésztánál a felolvasztott mézet összekeverjük a tojással, a többi lépés ugyanaz.

    A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a vaníliát.

    A tojás hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.

    A tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.

    Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és a sütipecséttel kiszúrjuk, majd a rugó lenyomásával mintázzuk. Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ara előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.

    Kívül roppanós, belül puha kekszek lesznek. Jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható.

    A maradékok összegyurmázásával mintás kekszek is készülhetnek.

     

    A karácsonyi sütipecsétes keksz kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 411 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 55 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá