Hozzávalók:
Fehér tésztához:
Mézes tésztához:
Zöld tésztához:
Elkészítése:
Mindhárom tésztát külön-külön készítjük el, és külön nyújtjuk ki.
A zöld tésztánál a lisztbe keverjük el a teaport, a többi lépés már ugyanaz.
A mézes tésztánál a felolvasztott mézet összekeverjük a tojással, a többi lépés ugyanaz.
A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a vaníliát.
A tojás hozzáadásával összeállítjuk a tésztát.
A tésztát tetővel lezárt tálban hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és a sütipecséttel kiszúrjuk, majd a rugó lenyomásával mintázzuk. Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-ara előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Kívül roppanós, belül puha kekszek lesznek. Jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható.
A maradékok összegyurmázásával mintás kekszek is készülhetnek.