Karácsonyi mézes sütemény recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a zsírt tűzön felmelegítjük, míg egynemű nem lesz, majd langyosra hűtjük. A lisztet a mézes fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a langyos mézes keveréket.
Összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kiszaggatott sütiket, majd 170 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sült.
A máz gőz fölött készül. Egy lábosba összekeverjük a hozzávalóit, majd habverővel, 10-15 perc alatt kemény habbá verjük.
Tipp:
A színes cukormáz az előző mézeskalács sütéséből maradt.Most felhasználtuk. Az a fajta máz így készült: 2 tojásfehérje, 40dkg porcukor. Habverővel kb 5 percig verni, míg szép fényes nem lesz. Utána lehet ételfestékkel színezni. Mi zacskóba tettük, kivágtuk a sarkát, és így díszítettünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »