Karácsonyi mézes sütemény recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a zsírt tűzön felmelegítjük, míg egynemű nem lesz, majd langyosra hűtjük. A lisztet a mézes fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a langyos mézes keveréket.
Összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kiszaggatott sütiket, majd 170 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sült.
A máz gőz fölött készül. Egy lábosba összekeverjük a hozzávalóit, majd habverővel, 10-15 perc alatt kemény habbá verjük.
Tipp:
A színes cukormáz az előző mézeskalács sütéséből maradt.Most felhasználtuk. Az a fajta máz így készült: 2 tojásfehérje, 40dkg porcukor. Habverővel kb 5 percig verni, míg szép fényes nem lesz. Utána lehet ételfestékkel színezni. Mi zacskóba tettük, kivágtuk a sarkát, és így díszítettünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »