Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi mézes sütemény recept

Karácsonyi mézes sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg liszt
    • 32 dkg méz
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 30 dkg porcukor
    • 1 ek zsír
    • 1 csomag mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 ek szódabikarbóna
    • csipet só
    • 120-150ml tej

    Máz:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg porcukor
    • 1 ek ecet

    Elkészítése:

    A mézet, a cukrot, a zsírt tűzön felmelegítjük, míg egynemű nem lesz, majd langyosra hűtjük. A lisztet a mézes fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a langyos mézes keveréket.

    Összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kiszaggatott sütiket, majd 170 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sült.

    A máz gőz fölött készül. Egy lábosba összekeverjük a hozzávalóit, majd habverővel, 10-15 perc alatt kemény habbá verjük.

    Tipp:

    A színes cukormáz az előző mézeskalács sütéséből maradt.Most felhasználtuk. Az a fajta máz így készült: 2 tojásfehérje, 40dkg porcukor. Habverővel kb 5 percig verni, míg szép fényes nem lesz. Utána lehet ételfestékkel színezni. Mi zacskóba tettük, kivágtuk a sarkát, és így díszítettünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá