Karácsonyi mézes sütemény recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a zsírt tűzön felmelegítjük, míg egynemű nem lesz, majd langyosra hűtjük. A lisztet a mézes fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a langyos mézes keveréket.
Összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kiszaggatott sütiket, majd 170 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sült.
A máz gőz fölött készül. Egy lábosba összekeverjük a hozzávalóit, majd habverővel, 10-15 perc alatt kemény habbá verjük.
Tipp:
A színes cukormáz az előző mézeskalács sütéséből maradt.Most felhasználtuk. Az a fajta máz így készült: 2 tojásfehérje, 40dkg porcukor. Habverővel kb 5 percig verni, míg szép fényes nem lesz. Utána lehet ételfestékkel színezni. Mi zacskóba tettük, kivágtuk a sarkát, és így díszítettünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »