Karácsonyi mézes sütemény recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a zsírt tűzön felmelegítjük, míg egynemű nem lesz, majd langyosra hűtjük. A lisztet a mézes fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és a sóval összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a langyos mézes keveréket.
Összegyúrjuk annyi tejjel, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges kiszúróformákkal szaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a kiszaggatott sütiket, majd 170 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sült.
A máz gőz fölött készül. Egy lábosba összekeverjük a hozzávalóit, majd habverővel, 10-15 perc alatt kemény habbá verjük.
Tipp:
A színes cukormáz az előző mézeskalács sütéséből maradt.Most felhasználtuk. Az a fajta máz így készült: 2 tojásfehérje, 40dkg porcukor. Habverővel kb 5 percig verni, míg szép fényes nem lesz. Utána lehet ételfestékkel színezni. Mi zacskóba tettük, kivágtuk a sarkát, és így díszítettünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

