Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi mézes recept

Karácsonyi mézes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg méz
    • 8 dkg margarin
    • 4 evőkanál tejföl
    • 2 evőkanál mézes fűszerkeverék
    • csipet só
    • 60 dkg liszt
    • 2 teáskanál szódabikarbóna

    Máz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 15 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tojások sárgáját, az egész tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A mézet mikróban meglangyosítom és ebben elkeverem a margarint, hogy elolvadjon, majd az előzőekhez hozzákeverem. Beleteszem a tejfölt a mézes fűszerkeveréket, összekeverem. A lisztbe teszem a szódabikarbónát és szintén az előzőekhez keverem. A tésztát összegyúrom, egy napra hűtőbe teszem.

    Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtom 3 mm vastagságúra, a formákkal kiszúrom. Előmelegített sütőben, sütőpapírra helyezve sütöm. 8-10 percig sütöm.

    Ha teljesen kihűlt díszítem. 1 tojás sárgáját felverek kb 15 dkg porcukorral olyan keményre, hogy az már ne csöpögjön. Ezután habzsákba teszem (vagy nylon zacskó sarkát kivágom) és megrajzolom a mintákat.

    Mindig puha!

    Idén pogácsa szaggatóval is készítettem egy adagot amit csokimázba mártottam és apró fenyőfás cukorkával díszítettem. Nagyon finom lett.

    Tipp:

    Egy adagból (ami nálunk sosem elég) 8 gáztepsivel lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá