Karácsonyi mézes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg méz
- 8 dkg margarin
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál mézes fűszerkeverék
- csipet só
- 60 dkg liszt
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Máz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tojások sárgáját, az egész tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. A mézet mikróban meglangyosítom és ebben elkeverem a margarint, hogy elolvadjon, majd az előzőekhez hozzákeverem. Beleteszem a tejfölt a mézes fűszerkeveréket, összekeverem. A lisztbe teszem a szódabikarbónát és szintén az előzőekhez keverem. A tésztát összegyúrom, egy napra hűtőbe teszem.
Lisztezett deszkán a tésztát kinyújtom 3 mm vastagságúra, a formákkal kiszúrom. Előmelegített sütőben, sütőpapírra helyezve sütöm. 8-10 percig sütöm.
Ha teljesen kihűlt díszítem. 1 tojás sárgáját felverek kb 15 dkg porcukorral olyan keményre, hogy az már ne csöpögjön. Ezután habzsákba teszem (vagy nylon zacskó sarkát kivágom) és megrajzolom a mintákat.
Mindig puha!
Idén pogácsa szaggatóval is készítettem egy adagot amit csokimázba mártottam és apró fenyőfás cukorkával díszítettem. Nagyon finom lett.
Tipp:
Egy adagból (ami nálunk sosem elég) 8 gáztepsivel lesz.