Karácsonyi mandulás keksz recept

Hozzávalók:
- 1 vanília rúd
- 25 dkg puha vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tk reszelt narancs héj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 25 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- 10 dkg darált mandula
- 1 ek narancslé
- olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A vanília rudat hosszában kettévágjuk és egy éles kés hegyével kikaparjuk a magokat. A vajat, a porcukrot egy csipetnyi sót, a reszelt narancshéjat és a vaníliát jól összekeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, étkezési keményítőt, mandulát és a narancslevet és az egészet jól összedolgozzuk.
A kész tésztát folpackba tekerjük és egy éjszakára hűvösre tesszük. Én nem tartottam be ezt a hosszú várakozási időt, a tésztát csak néhány órára tettem a hűtőbe, de így is nagyon jól sikerült.
A sütőt előmelegítem 190 fokra.
A tésztát lisztezett deszkán, (több részletben) kinyújtom nagyjából fél cm vastagra. Egy likőrös pohár (6 cm átmérőjű) segítségével kis holdakat szúrok ki, melyeket egy sütőpapíros tepsire helyezve kb. 10-12 perc alatt készre sütök.
Miután a sütemények kihűltek, az olvasztott csokoládéval egyik oldalukat bevonom. Ha a csoki megdermed, már tálalható is. Dobozban hetekig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »