Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi linzer recept

Karácsonyi linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 45 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • sárgabarack lekvár (házi)
    • étcsokoládé
    • díszítő cukor

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük becsomagolva.

    A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk.

    A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (180 fokon kb 8-10 perc alatt).

    A kész süteményeket kihűtjük. Az egyik formát megkenünk sárgabarack lekvárral, majd ráhelyezünk egy másik formát.

    A lekvárral megtöltött linzereket olvasztott étcsokoládéval csorgatjuk és díszítő cukorral megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá