Karácsonyi linzer recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- sárgabarack lekvár (házi)
- étcsokoládé
- díszítő cukor
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű margarinhoz hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a cukrot, vaníliás cukrot és a tojást. Ezekből tésztát gyúrunk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük becsomagolva.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán fél centiméter vastagságúra nyújtjuk és szaggatóval kiszaggatjuk.
A formákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük (180 fokon kb 8-10 perc alatt).
A kész süteményeket kihűtjük. Az egyik formát megkenünk sárgabarack lekvárral, majd ráhelyezünk egy másik formát.
A lekvárral megtöltött linzereket olvasztott étcsokoládéval csorgatjuk és díszítő cukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.