Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros túrós lepény recept

Kapros túrós lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 1 dl langyos tej
    • 2 dkg élesztő

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés só
    • 2 dl tejföl
    • 1 csomó frissen vágott kapor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. (A tojásfehérjéből habot verünk a cukorral. )

    A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 160 fokon megsütjük 25 perc alatt, légkeverékes sütőben.

    Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá