Kapros túrós lepény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojássárgája
  • kevés só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomó frissen vágott kapor
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. (A tojásfehérjéből habot verünk a cukorral. )

A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 160 fokon megsütjük 25 perc alatt, légkeverékes sütőben.

Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.