Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás pirog recept

Káposztás pirog
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1,5 dl tej
    • 20dkg főtt krumpli
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 tk cukor
    • 1 tk só
    • 2-3 ek olaj

    Töltelékhez:

    • 3 vastag szelet húsos-füstölt szalonna
    • 40 dkg savanyú káposzta
    • só, bors

    Elkészítése:

    A cukrot feloldom a langyos tejben, belemorzsolom az élesztőt, a tetejére egy evőkanálnyi lisztet szórok és hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ezután a kimért liszt közepébe mélyedést készítek, belemérek minden hozzávalót, beleöntöm az élesztős tejet és alaposan kidolgozom a tésztát.

    Amíg a tészta kelt, a húsos szalonnát 4-5 mm-es kockákra vágtam és egy serpenyőben ropogósra sütöttem. A szalonnakockákat kiszedtem a zsírból.

    majd a levétől kinyomkodott és a savanyú káposztát megpirítottam rajta. A végén alaposan megborsoztam és hagytam kihűlni(.Ízlés szerint sózni is lehet. )A szalonnakockákat közvetlenül a tésztába töltés előtt kevertem hozzá.

    A megkelt tésztát kinyújtottam (kb. 5 mm vastagságúra) és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam.

    Halmoztam rá tölteléket, ezután a tésztákat félbehajtottam és a széleket villával összenyomkodtam. Sütőpapíros tepsibe rakosgatva hagytam addig kelni, míg a sütő előmelegedett (180 °C), majd tojássárgával lekentem, villával megszurkáltam és az előmelegített sütőben pirulósra sütöttem a csomagokat kb.15-20 perc.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá