Káposztás pirog recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 20dkg főtt krumpli
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2-3 ek olaj
Töltelékhez:
- 3 vastag szelet húsos-füstölt szalonna
- 40 dkg savanyú káposzta
- só, bors
Elkészítése:
A cukrot feloldom a langyos tejben, belemorzsolom az élesztőt, a tetejére egy evőkanálnyi lisztet szórok és hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ezután a kimért liszt közepébe mélyedést készítek, belemérek minden hozzávalót, beleöntöm az élesztős tejet és alaposan kidolgozom a tésztát.
Amíg a tészta kelt, a húsos szalonnát 4-5 mm-es kockákra vágtam és egy serpenyőben ropogósra sütöttem. A szalonnakockákat kiszedtem a zsírból.
majd a levétől kinyomkodott és a savanyú káposztát megpirítottam rajta. A végén alaposan megborsoztam és hagytam kihűlni(.Ízlés szerint sózni is lehet. )A szalonnakockákat közvetlenül a tésztába töltés előtt kevertem hozzá.
A megkelt tésztát kinyújtottam (kb. 5 mm vastagságúra) és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
Halmoztam rá tölteléket, ezután a tésztákat félbehajtottam és a széleket villával összenyomkodtam. Sütőpapíros tepsibe rakosgatva hagytam addig kelni, míg a sütő előmelegedett (180 °C), majd tojássárgával lekentem, villával megszurkáltam és az előmelegített sütőben pirulósra sütöttem a csomagokat kb.15-20 perc.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »