Kandírozott narancs és citrom recept
Hozzávalók:
- narancs
- citrom
- cukor
- só
- víz
Elkészítése:
A narancsokat, citromokat félbe vágjuk, majd a levét kipréseljük. A héját nekünk tetsző nagyságú csíkokra vágjuk, majd egy edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe teszünk egy kis sót is. A fehér részt nem kell kivágni vagy kikaparni. Nem lesz keserű, mert a sok áztatásban meglágyul és elveszti a keserű ízét.
Másnap leöntjük a vizet és sima vizet öntünk rá. Áztatni kell 2-3 napig úgy, hogy a vizet napjában 2-3-szor cseréljük.
Ezt követően leöntjük a vizet és kis vizet teszünk fel forrni, annyi cukorral, amennyi a héjak súlya, beletesszük a gyümölcshéjakat és főzzük addig, amíg a viz el nem fő. Vigyázzunk, a cukor ne karamellizádjon!
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, amire cukrot hintünk, erre fogjuk kiszedni a megfőtt narancshéjat. Egy villával szépen széthúzgáljuk az összeragadt darabokat, a tetejére is szórunk cukrot.
A későbbiekben ez a cukor nagyon finom lesz süteményeknél sima cukor helyett. Ezt követően csak várni kell addig, amíg ki nem száradnak a narancs és citromdarabok.
Ha szeretnénk, akkor csokit melegítve belemárthatjuk az egyik végét a kandírozott gyümölcsöknek, de anélkül is isteni az íze.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

