Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kanalas szilvás sütemény recept

Kanalas szilvás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 15 púpos ek liszt
    • 1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 csapott ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1 csipet só
    • 11 ek olaj
    • 2,5 dl tej
    • 10 szem szilva

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük.
    Egy közepes tepsit (38*22 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Belekanalazzuk az olajat, és tovább keverjük.
    Végül a lisztes részt a tojásos masszába szórjuk, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.

    A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyed cikkekre vágjuk. A héjas felüket egy kevés lisztbe mártjuk (így nem süllyednek nagyon a tésztába sütéskor), és a massza tetejére sorakoztatjuk.

    180 fokon, alul-felülsütéssel kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Egy roppant egyszerű kevert süteményt készítettem a hétvégén. Nem szükséges hozzá mérleg, csak egy evőkanál.
    Puha, fahéjas, és a szilvától kellemesen szaftos.
    Nem lett túl magas, ezért legközelebb egy picit kisebb tepsiben fogom sütni.

    A kanalas szilvás sütemény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 271 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá