Kanalas szilvás sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 15 púpos ek liszt
  • 1 csapott tk étkezési szódabikarbóna
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 nagy tojás
  • 10 csapott ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 11 ek olaj
  • 2,5 dl tej
  • 10 szem szilva

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Belekanalazzuk az olajat, és tovább keverjük.
Végül a lisztes részt a tojásos masszába szórjuk, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyed cikkekre vágjuk. A héjas felüket egy kevés lisztbe mártjuk (így nem süllyednek nagyon a tésztába sütéskor), és a massza tetejére sorakoztatjuk.

180 fokon, alul-felülsütéssel kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Egy roppant egyszerű kevert süteményt készítettem a hétvégén. Nem szükséges hozzá mérleg, csak egy evőkanál.
Puha, fahéjas, és a szilvától kellemesen szaftos.
Nem lett túl magas, ezért legközelebb egy picit kisebb tepsiben fogom sütni.