Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük.
Egy közepes tepsit (38*22 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk egy leheletnyi liszttel.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal. Egy másik tálban a tojást habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval. Belekanalazzuk az olajat, és tovább keverjük.
Végül a lisztes részt a tojásos masszába szórjuk, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, és negyed cikkekre vágjuk. A héjas felüket egy kevés lisztbe mártjuk (így nem süllyednek nagyon a tésztába sütéskor), és a massza tetejére sorakoztatjuk.
180 fokon, alul-felülsütéssel kb. 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Ha kihűlt, szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.
Egy roppant egyszerű kevert süteményt készítettem a hétvégén. Nem szükséges hozzá mérleg, csak egy evőkanál.
Puha, fahéjas, és a szilvától kellemesen szaftos.
Nem lett túl magas, ezért legközelebb egy picit kisebb tepsiben fogom sütni.