Kalácspuding recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
18 cm-es formához
- 18 dkg kalács/kenyér
- 5 dl tej
- 6 dkg margarin
- 9 dkg cukor
- 10 dkg mazsola
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- esetleg 1-2 dl rum a mazsola áztatásához
Elkészítése:
Felforraljuk a tejet és hozzáadjuk a cukrot és margarint, kevergetjük, amíg felolvadnak. A kalácsot felkockázzuk és ráöntjük a tejet. Fél órát állni hagyjuk.
A mazsolát beáztatjuk a rumba vagy vízbe, ezt is állni hagyjuk. A tojásokat lazán felverjük, majd ráöntjük a kalácskockákra és összekeverjük a mazsolával, citromhéjjal együtt.
Sütőpapíros formába öntjük, elegyengetjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük (tűpróbáig).
10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd felszeletjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »