Kalácsfelfújt recept

Elkészítése:
Egy jénai tálat vagy tepsit vastagon kikenünk margarinnal.
A tejet és a tejszínt megmelegítjük, és pár pillanatra belemártjuk a kalácsszeleteket, hogy megszívják magukat a keverékkel, majd kirakjuk vele a tál alját (egyesével mártjuk a tejbe és rögtön a jénaiba tesszük a kalácsszeletet).
A lerakott kalácsszeletek tetejére rákanalazzuk a lekvárt, majd egyenletesen elsimítjuk. Ezután megszórjuk a darált dióval és a mazsolával, majd megszórjuk vaníliás cukorral.
A maradék kalácsszeleteket szintén belemártogatjuk a tejszínes-tej keverékébe, hogy egy kicsit megszívják magukat, majd a töltelék tetejét befedjük vele.
Végül a tojásokat kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű cukorral, a vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, majd hozzákeverjük a maradék tejszínes-tej keverékét.
Ezután ráöntjük a kalácsszeletek tetejére. 5-10 percig állni hagyjuk, hogy a sütőbe helyezés előtt, jól magába szívja a kalács a folyadékot.
A megmaradt tojások fehérjét 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, majd felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten elkezdjük sütni. Amikor már a kalács teteje kezd szép színt kapni, kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a keményre felvert cukros tojásfehérjét. Ezután visszatesszük a sütőbe, majd készre sütjük (én amikor visszatettem a habbal a tetején a sütőbe, kicsit mérsékeltem a hőfokot, és így sütöttem készre).
Tálalás előtt langyosra hűtjük, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »