Kakós-fahéjas csiga recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 db élesztő
- 3 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 kis tejföl
- 1-2 dl tej
- 25 dkg vaj
- 1 dl olaj
- cukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Kevés cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tejfölt, a cukrot, az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát két részre vesszük, ha megkelt, kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan felcsavarjuk, és kis csigákra vágjuk (1.5-2cm)
Papírral kibélelt tepsibe rakjuk,és pihentetjük még 20 percig. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 170 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös finomság, amit 30 perc alatt elkészíthetsz
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
Tészta, csirke, tejszín – 12 villámgyors vacsi ötlet amit imádni fogsz
Ha szereted a paradicsomos, bazsalikomos, tejszínes vagy sajtos ételeket, a
Tovább olvasom »
Könnyű, krémes, gyümölcsös: 10 pohárdesszert hőség idejére
Amikor tombol a hőség, a nehéz, forró sütemények helyett inkább valami hűsí
Tovább olvasom »
Meggy, cseresznye, ribizli – 14 nyári süti, amiért sorban állnak
Ha nyár, akkor meggy, cseresznye és ribizli – ezek a gyümölcsök igazi sztár
Tovább olvasom »
Szezon kedvence: cukkinis receptek minden mennyiségben
A cukkini igazi jolly joker a konyhában: könnyű, semleges ízű, mégis renget
Tovább olvasom »
9 szupergyors recept, amit nyáron bármikor összedobhatsz vacsorára
Nyáron senki sem szeret órákat a konyhában tölteni, de a finom falatokról i
Tovább olvasom »