Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakós-fahéjas csiga recept

Kakós-fahéjas csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 db élesztő
    • 3 ek cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 kis tejföl
    • 1-2 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 1 dl olaj
    • cukor és fahéj ízlés szerint

    Elkészítése:

    Kevés cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tejfölt, a cukrot, az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük.

    A tésztát két részre vesszük, ha megkelt, kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan felcsavarjuk, és kis csigákra vágjuk (1.5-2cm)

    Papírral kibélelt tepsibe rakjuk,és pihentetjük még 20 percig. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 170 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá