Kakós-fahéjas csiga recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 db élesztő
- 3 ek cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 1 kis tejföl
- 1-2 dl tej
- 25 dkg vaj
- 1 dl olaj
- cukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Kevés cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tejfölt, a cukrot, az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát két részre vesszük, ha megkelt, kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan felcsavarjuk, és kis csigákra vágjuk (1.5-2cm)
Papírral kibélelt tepsibe rakjuk,és pihentetjük még 20 percig. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 170 fokon.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.