Kakós-fahéjas csiga recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 db élesztő
- 3 ek cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- 1 kis tejföl
- 1-2 dl tej
- 25 dkg vaj
- 1 dl olaj
- cukor és fahéj ízlés szerint
Elkészítése:
Kevés cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tejfölt, a cukrot, az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük.
A tésztát két részre vesszük, ha megkelt, kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan felcsavarjuk, és kis csigákra vágjuk (1.5-2cm)
Papírral kibélelt tepsibe rakjuk,és pihentetjük még 20 percig. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 170 fokon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

