Kakós-fahéjas csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kakós-fahéjas csiga

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 db élesztő
  • 3 ek cukor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 1 kis tejföl
  • 1-2 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl olaj
  • cukor és fahéj ízlés szerint

Elkészítése:

Kevés cukros langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet, a tejfölt, a cukrot, az olajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is. Jól összedolgozzuk és duplájára kelesztjük.

A tésztát két részre vesszük, ha megkelt, kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk fahéjas kristálycukorral. Szorosan felcsavarjuk, és kis csigákra vágjuk (1.5-2cm)

Papírral kibélelt tepsibe rakjuk,és pihentetjük még 20 percig. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük 170 fokon.