Kakaós, vaníliás krémes sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
Vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- 2 dl tejszínhab
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott, kilisztezett 20×30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2 dl habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát.
A másik 2 dl habot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg lehűl) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »