Kakaós, vaníliás krémes sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 tk sütőpor
Vaníliás krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek porcukor
- 2 dl tejszínhab
Tetejére:
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott, kilisztezett 20×30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2 dl habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát.
A másik 2 dl habot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg lehűl) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

