Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós, vaníliás krémes sütemény recept

Kakaós, vaníliás krémes sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek cukor
    • 3 ek liszt
    • 1 ek cukrozatlan kakaópor
    • 1 tk sütőpor

    Vaníliás krémhez:

    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 3 ek cukor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek porcukor
    • 2 dl tejszínhab

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

    Kivajazott, kilisztezett 20×30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

    2 dl habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát.

    A másik 2 dl habot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg lehűl) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá