Kakaós, vaníliás krémes sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 3 tojás
  • 3 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor

Vaníliás krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek porcukor
  • 2 dl tejszínhab

Tetejére:

  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.

Kivajazott, kilisztezett 20×30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

2 dl habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát.

A másik 2 dl habot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg lehűl) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.