Hozzávalók:
Tésztához:
Vaníliás krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Alaposan összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott, kilisztezett 20×30 cm-es tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingot a cukorral elkeverjük, felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
2 dl habot közben felverjük, hozzáadjuk a habfixálót, a vaníliás cukrot és a porcukrot is, majd, amikor a puding kihűlt, összedolgozzuk vele és megkenjük a piskótát.
A másik 2 dl habot keményre verjük, a vaníliás krém tetején elosztjuk, és a süteményt kis időre (amíg lehűl) a hűtőbe tesszük. Ezt követően felszeleteljük.