Kakaós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 dkg kakaó
- 1 dl tej
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 17 dkg margarin
- 17 dkg porcukor
Elkészítése:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. Beletesszük a margarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is elkeverjük benne. Beletesszük a tojásokat és nagyjából elkeverjük, majd beleöntjük a tejet és most már összegyúrjuk teljesen. Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az első gombócot kinyújtjuk és egy kilisztezett tepsibe tesszük, majd kb 10 perc alatt megsütjük.
A maradék két gombócot is megsütjük és félretesszük. A tésztalapokat letakarjuk konyharuhával, hogy ne száradjanak ki nagyon. A krémhez a lisztet simára keverjük 2 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a krém kihűlt hozzákeverjük a margarinos cukrot is.
Egy tálcára kitesszük az első tésztalapot, erre rákenjük a krém felét, majd a második lapot rátesszük, a krém másik felét arra kenjük és végül befedjük a harmadik tésztalappal. A felső lapot kissé megnyomkodjuk, ha megpuhultak a lapok csokimázzal vonjuk be.
Én nem csokimázat tettem a tetejére hanem a krémből vettem el és azzal vontam be és olvasztott csókival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »