Kakaós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 17 dkg porcukor
- 12 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
- 3 dkg kakaó
- 1 dl tej
Krém:
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 17 dkg margarin
- 17 dkg porcukor
Elkészítése:
Egy tálba beleszitáljuk a lisztet és a porcukrot, rászórjuk a szódabikarbónát és összekeverjük. Beletesszük a margarint és elmorzsoljuk benne. Beleszitáljuk a kakaóport és ezt is elkeverjük benne. Beletesszük a tojásokat és nagyjából elkeverjük, majd beleöntjük a tejet és most már összegyúrjuk teljesen. Három egyforma méretű gombócot készítünk a tésztából. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Az első gombócot kinyújtjuk és egy kilisztezett tepsibe tesszük, majd kb 10 perc alatt megsütjük.
A maradék két gombócot is megsütjük és félretesszük. A tésztalapokat letakarjuk konyharuhával, hogy ne száradjanak ki nagyon. A krémhez a lisztet simára keverjük 2 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk. Ha felforrt a tej, beleöntjük a lisztes keveréket és sűrű krémet főzünk belőle, majd teljesen kihűtjük. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. Amikor a krém kihűlt hozzákeverjük a margarinos cukrot is.
Egy tálcára kitesszük az első tésztalapot, erre rákenjük a krém felét, majd a második lapot rátesszük, a krém másik felét arra kenjük és végül befedjük a harmadik tésztalappal. A felső lapot kissé megnyomkodjuk, ha megpuhultak a lapok csokimázzal vonjuk be.
Én nem csokimázat tettem a tetejére hanem a krémből vettem el és azzal vontam be és olvasztott csókival díszítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »