Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg liszt
- 2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan)
- 12,5 dkg porcukor
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília aroma
- 2 ek forró víz
Kókuszos krém:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A porcukrot az egész tojásokkal robotgép segítségével keverjük ki jó habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vanília aromát, majd kanalanként a forró vizet, és jól keverjük el.
A kakaóport keverjük el a liszttel, és szitáljuk bele a tojásos masszába. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze.
Egy gáztepsit (37 x 33 cm) fedjünk be sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen simítsuk el benne. A közben felmelegedett sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre. (Én 160 fokon, légkeveréses módban sütöttem.)
A sütőből kivéve fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le az aljáról a másik sütőpapírt. Fedjük be nedves (bevizezett, majd teljesen kicsavart) konyharuhával a piskótát, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a piskóta már csak langyos, távolítsuk el a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel a piskótát. Feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a tölteléket.
Krém készítése:
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot, és felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot keverjük habosra a szoba hőmérsékletű margarinnal. Apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot, és folyamatos keverés mellett keverjük nagyon jól össze.
Összeállítás:
Ha a piskóta már teljesen kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a kókuszos krém több, mint felével, és tekerjük vissza. A megmaradt krémmel vonjuk be kívülről.
1-2 órát pihentessük hideg helyen (hűtő), majd gőz felett megolvasztott csokoládéval csurgassuk meg.
Szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »