Kakaós piskótatekercs kókuszos krémmel recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg liszt
- 2,5 dkg holland kakaópor (cukrozatlan)
- 12,5 dkg porcukor
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vanília aroma
- 2 ek forró víz
Kókuszos krém:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Elkészítése:
Piskóta készítése:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
A porcukrot az egész tojásokkal robotgép segítségével keverjük ki jó habosra. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a vanília aromát, majd kanalanként a forró vizet, és jól keverjük el.
A kakaóport keverjük el a liszttel, és szitáljuk bele a tojásos masszába. Egy fakanállal óvatosan keverjük össze.
Egy gáztepsit (37 x 33 cm) fedjünk be sütőpapírral, és a tésztát egyenletesen simítsuk el benne. A közben felmelegedett sütőbe téve 10-15 perc alatt süssük készre. (Én 160 fokon, légkeveréses módban sütöttem.)
A sütőből kivéve fordítsuk át egy enyhén lisztezett sütőpapírra. 1-2 percet hagyjuk hűlni, majd óvatosan vegyük le az aljáról a másik sütőpapírt. Fedjük be nedves (bevizezett, majd teljesen kicsavart) konyharuhával a piskótát, és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor a piskóta már csak langyos, távolítsuk el a konyharuhát, és a sütőpapír segítségével tekerjük fel a piskótát. Feltekerve hagyjuk teljesen kihűlni.
Amíg hűl, készítsük el a tölteléket.
Krém készítése:
A pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot, és felöntjük a maradék tejjel. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukrot keverjük habosra a szoba hőmérsékletű margarinnal. Apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot, és folyamatos keverés mellett keverjük nagyon jól össze.
Összeállítás:
Ha a piskóta már teljesen kihűlt, óvatosan tekerjük ki, kenjük meg a kókuszos krém több, mint felével, és tekerjük vissza. A megmaradt krémmel vonjuk be kívülről.
1-2 órát pihentessük hideg helyen (hűtő), majd gőz felett megolvasztott csokoládéval csurgassuk meg.
Szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »