Kakaós piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy gáztepsihez:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
- csokimáz
- ízlés szerint lekvár a töltéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd fehéredésig habosítsuk. Ne siessük el, mert ettől lesz levegős a piskóta!
Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet és kakaóport, majd keverjük csomómentesre. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a habot a tésztához.
A sütőt 170 fokra előmelegítjûk.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 15-20 percig sütjük.
Ha megsült, várjunk egy keveset, majd még melegen tekerjük fel úgy, hogy lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Várjuk meg, míg kihűl, tekerjük ki, kenjük meg lekvárral, majd tekerjük fel újra.
Csokimázzall bevonjuk vagy meg szórhatjuk akár porcukorral is tálalás előtt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









