Kakaós piskótatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy gáztepsihez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- csipet só
- csokimáz
- ízlés szerint lekvár a töltéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A tojássárgájához keverjük hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd fehéredésig habosítsuk. Ne siessük el, mert ettől lesz levegős a piskóta!
Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet és kakaóport, majd keverjük csomómentesre. A végén óvatosan hozzáforgatjuk a habot a tésztához.
A sütőt 170 fokra előmelegítjûk.
A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire simítjuk és 15-20 percig sütjük.
Ha megsült, várjunk egy keveset, majd még melegen tekerjük fel úgy, hogy lehúzzuk róla a sütőpapírt.
Várjuk meg, míg kihűl, tekerjük ki, kenjük meg lekvárral, majd tekerjük fel újra.
Csokimázzall bevonjuk vagy meg szórhatjuk akár porcukorral is tálalás előtt.