Kakaós mézes sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek méz
- 4 ek tejföl
A krémhez:
- 7 dl tej
- 10 dkg margarin
- 4 csapott ek cukor
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
A tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a 10 dkg vajat, a sütőport, a tojást, a 3 ek kakaót, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a fél margarint. A pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejhez és addig keverjük, míg kemény krémet nem kapunk.
Ha langyos a krém, megkenjük vele a lapokat, sorban egymás után.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és mikor már kicsit hűlt, megkenjük vele a süteményünket.
Valóban csak másnap jó, mikor a mézes lap már puhulni kezd, de sokáig eláll.
Tipp:
Másnapra finom mikor a mézes lapok össze puhulnak.