Kakaós mézes sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek méz
- 4 ek tejföl
A krémhez:
- 7 dl tej
- 10 dkg margarin
- 4 csapott ek cukor
- 2 tasak tejszínízű pudingpor
A tetejére:
- 20 dkg tortabevonó
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, a porcukrot, a 10 dkg vajat, a sütőport, a tojást, a 3 ek kakaót, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a fél margarint. A pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejhez és addig keverjük, míg kemény krémet nem kapunk.
Ha langyos a krém, megkenjük vele a lapokat, sorban egymás után.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és mikor már kicsit hűlt, megkenjük vele a süteményünket.
Valóban csak másnap jó, mikor a mézes lap már puhulni kezd, de sokáig eláll.
Tipp:
Másnapra finom mikor a mézes lapok össze puhulnak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »