Kakaós mézes sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek méz
  • 4 ek tejföl

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 4 csapott ek cukor
  • 2 tasak tejszínízű pudingpor

A tetejére:

  • 20 dkg tortabevonó

Elkészítése:

A tésztához a lisztet, a porcukrot, a 10 dkg vajat, a sütőport, a tojást, a 3 ek kakaót, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk, majd 4 részre osztva tepsi nagyságúra nyújtjuk.

Előmelegítjük a sütőt.
A tepsi hátulját vajazzuk és lisztezzük, rátesszük a tésztát. Addig sütjük, míg szép barnás színe nem lesz.
A tejet lassú tűzre tesszük, beletesszük a fél margarint. A pudingot a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejhez és addig keverjük, míg kemény krémet nem kapunk.

Ha langyos a krém, megkenjük vele a lapokat, sorban egymás után.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és mikor már kicsit hűlt, megkenjük vele a süteményünket.
Valóban csak másnap jó, mikor a mézes lap már puhulni kezd, de sokáig eláll.

Tipp:

Másnapra finom mikor a mézes lapok össze puhulnak.