Kakaós-meggyes márványkalács recept
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, kevés lisztet, hagyjuk felfutni. A többi lisztet, a sót, a margarint elmorzsoljuk egy tálban, majd a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt hozzáadva tésztát dagasztunk. A tésztát kettévágjuk az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport egy kevés vízzel.
A tésztákat langyos helyen kelesztjük 1 órát, majd lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm vékony téglalapra nyújtjuk mindkettőt, majd az egyiket kevés vízzel lekenjük, és a másikat ráfektetjük.Rászórjuk a meggyet,majd a két hosszabb oldaláról elkezdjük feltekerni, míg középen találkoznak.
Megkenjük tojással, ismét megkelesztjük (fél óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Miután kihűlt, sötét és fehér csokoládéval lecsurgathatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

