Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-meggyes márványkalács recept

Kakaós-meggyes márványkalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 8 dkg cukor
    • 55 dkg liszt
    • nagy csipet só
    • 8 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
    • 5 dkg kakaópor
    • 35 dkg kimagozott meggy (fagyasztott, vagy lecsepegtetett befőtt)

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, kevés lisztet, hagyjuk felfutni. A többi lisztet, a sót, a margarint elmorzsoljuk egy tálban, majd a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt hozzáadva tésztát dagasztunk. A tésztát kettévágjuk az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport egy kevés vízzel.

    A tésztákat langyos helyen kelesztjük 1 órát, majd lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm vékony téglalapra nyújtjuk mindkettőt, majd az egyiket kevés vízzel lekenjük, és a másikat ráfektetjük.Rászórjuk a meggyet,majd a két hosszabb oldaláról elkezdjük feltekerni, míg középen találkoznak.

    Megkenjük tojással, ismét megkelesztjük (fél óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Miután kihűlt, sötét és fehér csokoládéval lecsurgathatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá