Kakaós-meggyes márványkalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • 55 dkg liszt
  • nagy csipet só
  • 8 dkg margarin
  • 2 tojássárgája + 1 tojás a kenéshez
  • 5 dkg kakaópor
  • 35 dkg kimagozott meggy (fagyasztott, vagy lecsepegtetett befőtt)

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, kevés lisztet, hagyjuk felfutni. A többi lisztet, a sót, a margarint elmorzsoljuk egy tálban, majd a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt hozzáadva tésztát dagasztunk. A tésztát kettévágjuk az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport egy kevés vízzel.

A tésztákat langyos helyen kelesztjük 1 órát, majd lisztezett deszkára borítjuk. 1 cm vékony téglalapra nyújtjuk mindkettőt, majd az egyiket kevés vízzel lekenjük, és a másikat ráfektetjük.Rászórjuk a meggyet,majd a két hosszabb oldaláról elkezdjük feltekerni, míg középen találkoznak.

Megkenjük tojással, ismét megkelesztjük (fél óra), majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Miután kihűlt, sötét és fehér csokoládéval lecsurgathatjuk.