Kakaós medvetalp recept

Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 1 jó púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A formákat vékonyan kikenjük margarinnal.
Először a lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóporral.
Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat.
Végül beleforgatjuk a kakaós lisztet.
A masszát az előkészített formákba kanalazzuk, de nem töltjük meg teljesen.
180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12-13 perc alatt megsütjük.
Érdemes tűpróbát végezni.
A sütit a formából még melegen kivesszük. Ha nehezen menne, akkor a forma másik oldalát egy picit megütögetjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Kétfajta formám van, egy sorozat madlene, és egy csomag medvetalp. Mindkettő fém és egyiket sem használtam még. (Mindkettő 1 eurós üzletben, illetve száz forintos boltban beszerezhető.) Utóbbi azért nagyobb, mint a francia süti forma. Gondoltam egyet és egy egyszerű kakaós változattal avattam fel. A süti érdekessége, hogy pár perc csak kikeverni és már tölthetjük is a formákba. A sütési idő is egész kevés. Ez olyan igazi délutáni süti, amit egy csésze gőzölgő kávéhoz vagy egy bögre habos kakaóhoz a legjobb fogyasztani.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »