Kakaós medvetalp

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 jó púpos ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg margarin

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A formákat vékonyan kikenjük margarinnal.

Először a lisztet keverjük el a sütőporral, kakaóporral.

Egy másik tálban a tojásokat a cukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró vajat.

Végül beleforgatjuk a kakaós lisztet.

A masszát az előkészített formákba kanalazzuk, de nem töltjük meg teljesen.

180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12-13 perc alatt megsütjük.

Érdemes tűpróbát végezni.

A sütit a formából még melegen kivesszük. Ha nehezen menne, akkor a forma másik oldalát egy picit megütögetjük.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Kétfajta formám van, egy sorozat madlene, és egy csomag medvetalp. Mindkettő fém és egyiket sem használtam még. (Mindkettő 1 eurós üzletben, illetve száz forintos boltban beszerezhető.) Utóbbi azért nagyobb, mint a francia süti forma. Gondoltam egyet és egy egyszerű kakaós változattal avattam fel. A süti érdekessége, hogy pár perc csak kikeverni és már tölthetjük is a formákba. A sütési idő is egész kevés. Ez olyan igazi délutáni süti, amit egy csésze gőzölgő kávéhoz vagy egy bögre habos kakaóhoz a legjobb fogyasztani.