Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós madeleine (francia teasütemény) recept

Kakaós madeleine (francia teasütemény)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 15 dkg margarin (olvasztott)
    • 2 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
    • 4 ek víz

    Csokimáz:

    • 90 g étcsoki
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a víz kivételével egy tálba öntjük és fakanállal jól összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vizet és megint összekeverjük az egészet.

    Kiskanál segítségével megtöltjük a sütőformát a tésztával. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.

    Míg hűl a sütemény addig elkészítjük a csokimázt: vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd hozzáadjuk az étolajat és jól összekeverjük.

    A megsült és kihűlt teasütemények vastagabb részét belemártogatjuk a csokimázban és sütőpapírra helyezzük, míg meg nem dermed rajta a csoki.

    Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Napokig friss marad benne.

    A kakaós madeleine (francia teasütemény) kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 372 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá