Kakaós madeleine (francia teasütemény) recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 4 ek víz
Csokimáz:
- 90 g étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével egy tálba öntjük és fakanállal jól összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vizet és megint összekeverjük az egészet.
Kiskanál segítségével megtöltjük a sütőformát a tésztával. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.
Míg hűl a sütemény addig elkészítjük a csokimázt: vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd hozzáadjuk az étolajat és jól összekeverjük.
A megsült és kihűlt teasütemények vastagabb részét belemártogatjuk a csokimázban és sütőpapírra helyezzük, míg meg nem dermed rajta a csoki.
Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Napokig friss marad benne.
A kakaós madeleine (francia teasütemény) kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 21 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »