Kakaós madeleine (francia teasütemény) recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 15 dkg margarin (olvasztott)
- 2 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 4 ek víz
Csokimáz:
- 90 g étcsoki
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit a víz kivételével egy tálba öntjük és fakanállal jól összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vizet és megint összekeverjük az egészet.
Kiskanál segítségével megtöltjük a sütőformát a tésztával. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.
Míg hűl a sütemény addig elkészítjük a csokimázt: vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd hozzáadjuk az étolajat és jól összekeverjük.
A megsült és kihűlt teasütemények vastagabb részét belemártogatjuk a csokimázban és sütőpapírra helyezzük, míg meg nem dermed rajta a csoki.
Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Napokig friss marad benne.
A kakaós madeleine (francia teasütemény) kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 372 kcal
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 21 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 37 g
Zsír: 21 g
Forrás: https://tundikonyha.blogspot.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.