Kakaós madeleine (francia teasütemény)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 6 ek cukor
  • 15 dkg margarin (olvasztott)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
  • 4 ek víz

Csokimáz:

  • 90 g étcsoki
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a víz kivételével egy tálba öntjük és fakanállal jól összekeverjük, majd a végén hozzáadjuk a vizet és megint összekeverjük az egészet.

Kiskanál segítségével megtöltjük a sütőformát a tésztával. Előmelegített sütőben 190 fokon 20 percig sütjük.

Míg hűl a sütemény addig elkészítjük a csokimázt: vízgőz felett megolvasztjuk az összetördelt csokit, majd hozzáadjuk az étolajat és jól összekeverjük.

A megsült és kihűlt teasütemények vastagabb részét belemártogatjuk a csokimázban és sütőpapírra helyezzük, míg meg nem dermed rajta a csoki.

Lezárható tetejű dobozban tároljuk. Napokig friss marad benne.