Kakaós linzer meggylekvárral recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Töltéshez:
- 10 evőkanál meggylekvár
Tetejére:
- olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, kakaóporral és a cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a kockákra vágott margarint.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk és formákra szaggatjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
A lekvárral összeragasztjuk a kihűlt linzereket.
Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett és rácsepegtetjük a linzerekre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »