Kakaós linzer meggylekvárral recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Töltéshez:
- 10 evőkanál meggylekvár
Tetejére:
- olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, kakaóporral és a cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a kockákra vágott margarint.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk és formákra szaggatjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
A lekvárral összeragasztjuk a kihűlt linzereket.
Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett és rácsepegtetjük a linzerekre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »