Kakaós linzer meggylekvárral recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Töltéshez:
- 10 evőkanál meggylekvár
Tetejére:
- olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, kakaóporral és a cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a kockákra vágott margarint.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk és formákra szaggatjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
A lekvárral összeragasztjuk a kihűlt linzereket.
Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett és rácsepegtetjük a linzerekre.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.