Kakaós linzer meggylekvárral recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 55 dkg finomliszt
- 40 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Töltéshez:
- 10 evőkanál meggylekvár
Tetejére:
- olvasztott fehércsokoládé
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, kakaóporral és a cukorral összekeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a kockákra vágott margarint.
Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és legalább 15 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen fél cm vastagra kinyújtjuk és formákra szaggatjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
A lekvárral összeragasztjuk a kihűlt linzereket.
Megolvasztjuk a csokoládét vízgőz felett és rácsepegtetjük a linzerekre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









