Kakaós-kókuszos sütemény recept

Hozzávalók:
Pudinghoz:
- 400 ml tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 ek xilit
- 150 g kókuszreszelék
- 2 ek rumaroma
Tésztához:
- 125 g sima liszt
- 125 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 csipet só
- 40 g kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 250 g xilit/cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 250 ml tej
- 50 g margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mázhoz:
- 50 g xilit
- 50 g cukor
- 100 g margarin
- 2 ek kakaópor
- 2 ek tej
Elkészítése:
A puding készítése:
A tejből 100 ml tejet félreteszünk, a többit a cukorral feltesszük főni. A 100 ml tejben elkeverjük a pudingport, a meleg tejhez öntjük, majd sűrű pudingot főzünk. Még forrón hozzákeverjük a rumaromát és a kókuszreszeléket. Alaposan keverjük át, majd hagyjuk kihűlni.
A tészta készítése:
A liszteket összekeverjük a csipet sóval, a kakaóporral, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejben elkeverjük a tojást és a felolvasztott margarint, majd ráöntjük a lisztre, és alaposan átkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, majd evőkanállal a kókuszos pudingból halmokat rakunk a tésztára. Előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 40-45 perc). Hagyjuk alaposan kihűlni, majd leöntjük a csokoládémázzal.
A csokoládémáz készítése:
A máz hozzávalóit egy lábasba rakjuk, majd állandó kevergetés mellett felforraljuk. Pár percet forraljuk, majd hagyjuk pár percet állni, és ráöntjük a süteményre.
A kész süteményt hűvös helyen állni hagyjuk, tálalás előtt felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »