Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-kókuszos sütemény recept

Kakaós-kókuszos sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Pudinghoz:

    • 400 ml tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 ek xilit
    • 150 g kókuszreszelék
    • 2 ek rumaroma

    Tésztához:

    • 125 g sima liszt
    • 125 g teljes kiőrlésű liszt
    • 1 csipet só
    • 40 g kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 250 g xilit/cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 250 ml tej
    • 50 g margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mázhoz:

    • 50 g xilit
    • 50 g cukor
    • 100 g margarin
    • 2 ek kakaópor
    • 2 ek tej

    Elkészítése:

    A puding készítése:

    A tejből 100 ml tejet félreteszünk, a többit a cukorral feltesszük főni. A 100 ml tejben elkeverjük a pudingport, a meleg tejhez öntjük, majd sűrű pudingot főzünk. Még forrón hozzákeverjük a rumaromát és a kókuszreszeléket. Alaposan keverjük át, majd hagyjuk kihűlni.

    A tészta készítése:

    A liszteket összekeverjük a csipet sóval, a kakaóporral, a sütőporral, a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejben elkeverjük a tojást és a felolvasztott margarint, majd ráöntjük a lisztre, és alaposan átkeverjük. Egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe simítjuk, majd evőkanállal a kókuszos pudingból halmokat rakunk a tésztára. Előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 40-45 perc). Hagyjuk alaposan kihűlni, majd leöntjük a csokoládémázzal.

    A csokoládémáz készítése:

    A máz hozzávalóit egy lábasba rakjuk, majd állandó kevergetés mellett felforraljuk. Pár percet forraljuk, majd hagyjuk pár percet állni, és ráöntjük a süteményre.

    A kész süteményt hűvös helyen állni hagyjuk, tálalás előtt felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá