Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg porcukor
- 12 dkg margarin (olvasztott)
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Máz hozzávalói:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristály cukor
- 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 6 ek. tej
Tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítés: (Tepsi mérete: 20×36 cm)
Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összekeverjük. Végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és a csipet sóval kevert lisztet. Kicsit folyós tészta masszát kapunk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba).
Ha megsült kivesszük a sütőből és még forró tésztába egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. (kb. 3-4 cm távolságra egymástól). Félre tesszük hűlni.
Közben elkészítjük a kakaós mázat: a máz összes hozzávalóit egy lábosba bele tesszük és alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, míg össze nem olvadnak. (Nem kell forralni).
A kihűlt tészta tetejére ráöntjük a kihűlt kakaós mázat, úgyhogy mindenhova kerüljön és belefolyjon a lyukakba is. Végül pedig a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, majd fogyasztás előtt egyforma kockákra felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

