Kakaós-kókuszos fakanalas sütemény recept

Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 12 dkg margarin (olvasztott)
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Máz hozzávalói:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg kristály cukor
- 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 6 ek. tej
Tetejére:
- kókuszreszelék
Elkészítés: (Tepsi mérete: 20×36 cm)
Az egész tojásokat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a tejet. Jól összekeverjük. Végül pedig hozzákeverjük a sütőporral és a csipet sóval kevert lisztet. Kicsit folyós tészta masszát kapunk.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. (Tűpróba).
Ha megsült kivesszük a sütőből és még forró tésztába egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk. (kb. 3-4 cm távolságra egymástól). Félre tesszük hűlni.
Közben elkészítjük a kakaós mázat: a máz összes hozzávalóit egy lábosba bele tesszük és alacsony hőfokon folyamatosan keverjük, míg össze nem olvadnak. (Nem kell forralni).
A kihűlt tészta tetejére ráöntjük a kihűlt kakaós mázat, úgyhogy mindenhova kerüljön és belefolyjon a lyukakba is. Végül pedig a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.
Betesszük a hűtőbe kicsit dermedni, majd fogyasztás előtt egyforma kockákra felvágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »