Kakaós kevert túrógolyóval recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 dkg cukrozatlan kakaópor
- 12 dkg sertészsír
- 10 dkg gyümölcscukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl tej
- 25 dkg tönkölybúzaliszt /fehér/
- 0,5 csomag sütőpor
Túrógolyóhoz:
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg gyümölcscukor
Krémhez:
- 2 csomag csokoládé puding
- 10 dkg gyümölcscukor /darálva/
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 6 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére:
- 10 dkg diétás étcsokoládé
- 1 ek vaj
Elkészítése:
Túrógolyó készítése:
A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a két fajta cukrot. Simára keverjük, és nedves kézzel apró gombócokat készítünk belőle. Egy 30 x 20 cm-es tepsit vékonyan kikenünk zsírral, vagy margarinnal, és szépen sorban belesorakoztatjuk a golyókat. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 10 percre.
Tészta készítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojást kihabosítjuk a cukrokkal, majd a puha zsírt is belekeverjük. Hozzáadjuk felváltva a lisztes keveréket és a tejet. A tésztát a lehűlt túrógolyókra öntjük.
A tepsit előmelegített, 175 fokos sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
Krém készítése:
A pudingot a tojássárgájával és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kikevert pudingot és besűrítjük. Félretesszük hűlni.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és kicsinyenként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Csomómentesre keverjük, majd egyenletesen rákenjük a tésztára.
Az étcsokoládét gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat, majd a felkockázott, kész süteményre csorgatjuk.
Tipp:
A tetejét megszórhatjuk apróra darabolt dióval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


