Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kevert túrógolyóval recept

Kakaós kevert túrógolyóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4 dkg cukrozatlan kakaópor
    • 12 dkg sertészsír
    • 10 dkg gyümölcscukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 25 dkg tönkölybúzaliszt /fehér/
    • 0,5 csomag sütőpor

    Túrógolyóhoz:

    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg gyümölcscukor

    Krémhez:

    • 2 csomag csokoládé puding
    • 10 dkg gyümölcscukor /darálva/
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg vaj
    • 6 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Tetejére:

    • 10 dkg diétás étcsokoládé
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    Túrógolyó készítése:

    A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a két fajta cukrot. Simára keverjük, és nedves kézzel apró gombócokat készítünk belőle. Egy 30 x 20 cm-es tepsit vékonyan kikenünk zsírral, vagy margarinnal, és szépen sorban belesorakoztatjuk a golyókat. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 10 percre.

    Tészta készítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojást kihabosítjuk a cukrokkal, majd a puha zsírt is belekeverjük. Hozzáadjuk felváltva a lisztes keveréket és a tejet. A tésztát a lehűlt túrógolyókra öntjük.

    A tepsit előmelegített, 175 fokos sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.

    Krém készítése:

    A pudingot a tojássárgájával és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kikevert pudingot és besűrítjük. Félretesszük hűlni.

    A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és kicsinyenként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Csomómentesre keverjük, majd egyenletesen rákenjük a tésztára.

    Az étcsokoládét gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat, majd a felkockázott, kész süteményre csorgatjuk.

    Tipp:

    A tetejét megszórhatjuk apróra darabolt dióval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá