Hozzávalók:
Tésztához:
Túrógolyóhoz:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a két fajta cukrot. Simára keverjük, és nedves kézzel apró gombócokat készítünk belőle. Egy 30 x 20 cm-es tepsit vékonyan kikenünk zsírral, vagy margarinnal, és szépen sorban belesorakoztatjuk a golyókat. Betesszük a hűtőbe pihenni kb. 10 percre.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral. A tojást kihabosítjuk a cukrokkal, majd a puha zsírt is belekeverjük. Hozzáadjuk felváltva a lisztes keveréket és a tejet. A tésztát a lehűlt túrógolyókra öntjük.
A tepsit előmelegített, 175 fokos sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt (tűpróba) megsütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A pudingot a tojássárgájával és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kikevert pudingot és besűrítjük. Félretesszük hűlni.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük és kicsinyenként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Csomómentesre keverjük, majd egyenletesen rákenjük a tésztára.
Az étcsokoládét gőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk, és belekeverjük a vajat, majd a felkockázott, kész süteményre csorgatjuk.
A tetejét megszórhatjuk apróra darabolt dióval.