Kakaós-karamellás tortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1,2 dl tej
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 1 narancs héja lereszelve
Krém:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 2 ek cukor
Díszítéshez
- 1 doboz ostyavirág
- 1 doboz csokipasztilla
Elkészítése:
Robotgéppel a vajat a cukorral, és a tojásokkal, sóval jól kikeverjük, majd a kakaóval, és a sütőporral, reszelt narancshéjjal elkevert liszttel simára keverjük a tésztát. Ezután vajjal kikent, lisztezett tortlett formákba öntjük a tésztát. 160 fokon tűpróbáig sütjük, ami kb. 20 perc. Kihűlés után a közepét kivesszük, és abba kerül a karamellpuding és a csokipasztilla meg ostyavirág díszítésnek.
Tanácsok, tippek
A tésztát, amit a közepéből kiveszünk, hogy üreget kapjunk, elhasználhatjuk kókuszgolyónak, vagy puncsgolyónak.
Tipp:
Saját receptem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »