Kakaós-karamellás tortácska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1,2 dl tej
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 1 narancs héja lereszelve
Krém:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 2 ek cukor
Díszítéshez
- 1 doboz ostyavirág
- 1 doboz csokipasztilla
Elkészítése:
Robotgéppel a vajat a cukorral, és a tojásokkal, sóval jól kikeverjük, majd a kakaóval, és a sütőporral, reszelt narancshéjjal elkevert liszttel simára keverjük a tésztát. Ezután vajjal kikent, lisztezett tortlett formákba öntjük a tésztát. 160 fokon tűpróbáig sütjük, ami kb. 20 perc. Kihűlés után a közepét kivesszük, és abba kerül a karamellpuding és a csokipasztilla meg ostyavirág díszítésnek.
Tanácsok, tippek
A tésztát, amit a közepéből kiveszünk, hogy üreget kapjunk, elhasználhatjuk kókuszgolyónak, vagy puncsgolyónak.
Tipp:
Saját receptem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »