Kakaós-karamellás tortácska recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 15 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1,2 dl tej
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- csipet só
- 1 narancs héja lereszelve
Krém:
- 1 csomag karamellás pudingpor
- 2 ek cukor
Díszítéshez
- 1 doboz ostyavirág
- 1 doboz csokipasztilla
Elkészítése:
Robotgéppel a vajat a cukorral, és a tojásokkal, sóval jól kikeverjük, majd a kakaóval, és a sütőporral, reszelt narancshéjjal elkevert liszttel simára keverjük a tésztát. Ezután vajjal kikent, lisztezett tortlett formákba öntjük a tésztát. 160 fokon tűpróbáig sütjük, ami kb. 20 perc. Kihűlés után a közepét kivesszük, és abba kerül a karamellpuding és a csokipasztilla meg ostyavirág díszítésnek.
Tanácsok, tippek
A tésztát, amit a közepéből kiveszünk, hogy üreget kapjunk, elhasználhatjuk kókuszgolyónak, vagy puncsgolyónak.
Tipp:
Saját receptem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

