Kakaós kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 80 ml olaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 120 ml tej
- 15 g élesztő
- 1 ek cukor
- csipet só
Töltelék:
- 3 ek kakaópor
- 3 ek porcukor
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá kevés cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Egy órát letakarva, langyos helyen kelesztjük.
Ma megkelt kinyújtjuk ujjnyi vastagra, olajjal megkenjük és rászórjuk a tölteléket, majd lecsepegtetjük olajjal. Feltekerjük és megkenjük felvert tojással, majd késsel kissé megszurkáljuk.
Beletesszük a tepsibe és 15 percig kelesztjük még. Előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »