Kakaós kalács recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 80 ml olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- 120 ml tej
- 15 g élesztő
- 1 ek cukor
- csipet só
Töltelék:
- 3 ek kakaópor
- 3 ek porcukor
- 2 ek liszt
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá kevés cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáadjuk az élesztőt és alaposan összedolgozzuk és dagasztjuk. Egy órát letakarva, langyos helyen kelesztjük.
Ma megkelt kinyújtjuk ujjnyi vastagra, olajjal megkenjük és rászórjuk a tölteléket, majd lecsepegtetjük olajjal. Feltekerjük és megkenjük felvert tojással, majd késsel kissé megszurkáljuk.
Beletesszük a tepsibe és 15 percig kelesztjük még. Előmelegített sütőben, 160 fokon készre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.