Kakaós kalács recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- csipet só
- 1 ek tejpor (ha nincs, az sem baj)
- 3 ek cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb. 3 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 6 dkg olvasztott vaj
+ a kakaós részhez:
- 2 púpozott ek kakaópor (nem a cukrozott)
- 1 ek porcukor
- 1 ek olvasztott vaj
Elkészítése:
Az elkészítés rendkívül egyszerű.
A langyos tejben keverd el a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Amikor látod, hogy felfutott (fura, kissé „habos” állagú , akkor az összes többi hozzávalóval gyúrd össze. Lágy, ruganyos tésztát kapsz. Ha túl puha, vagy nagyon ragad, adhatsz hozzá egy kevés lisztet, vagy ha úgy látod, tejet. Én a kenyérsütőben szoktam dagasztani, úgy sokkal egyszerűbb.
Vágd ketté a kapott cipót, és az egyikhez add hozzá a kakaós rész plusz hozzávalóit, majd jól gyúrd át.
Egy-egy tálban hagyd kelni a tésztákat, kb 40-50 percet. (Ne ez alatt az idő alatt szellőztesd a konyhát, mert a hideget nem szereti.)
Mindkét cipót nyújtsd ki azonos méretű téglalapra, fektesd egymásra, és mint a piskótatekercset, tekerd fel.
Mehet a tepsibe. Ha ilyen kuglófszerű kalácsot szeretnél, akkor a hengeredet fektesd körbe a formában, és a végüket hajtogasd egymásba. Én cukros tejjel kentem meg a tetejét, ami később persze az alja lett.
30-40 perc kelesztés után 180 C fokon 20-30 perc alatt készre sütöd.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »