Kakaós, fűszeres, csokis linzer recept

Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1/2 dl tej
- 1 tk kardamommag
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 ek holland kakaópor
- 10 dkg tortabevonó csoki
- 2 ek olaj
- 1 ek pisztácia őrölt sótlan (elhagyható)
- 50 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a cukrot, kakaóport, margarint, tojás sárgákat, fűszereket (citromhéj, őrölt kradamom, szegfűszeg). Elkezdjük összedolgozni, majd a tetejet fokozatosan hozzáadva tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk linzer kiszúróval, majd egymástól távolabb a tepsire sorakoztatjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt késtre sütjük. Amint kihűltek lekvárral összeragasztunk egy lyukas és teli tésztát, majd olvasztott csokival (amibe olajat kevertünk) lecsorgatjuk és őrölt pisztáciával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »