Kakaós, fűszeres, csokis linzer recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1/2 dl tej
- 1 tk kardamommag
- 1 tk őrölt szegfűszeg
- 1 ek holland kakaópor
- 10 dkg tortabevonó csoki
- 2 ek olaj
- 1 ek pisztácia őrölt sótlan (elhagyható)
- 50 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a cukrot, kakaóport, margarint, tojás sárgákat, fűszereket (citromhéj, őrölt kradamom, szegfűszeg). Elkezdjük összedolgozni, majd a tetejet fokozatosan hozzáadva tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy napra vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk linzer kiszúróval, majd egymástól távolabb a tepsire sorakoztatjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb 14 perc alatt késtre sütjük. Amint kihűltek lekvárral összeragasztunk egy lyukas és teli tésztát, majd olvasztott csokival (amibe olajat kevertünk) lecsorgatjuk és őrölt pisztáciával díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


