Kakaós fonott kalács recept

Hozzávalók:
- 600 g liszt (+a deszka lisztezéséhez)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + a fehérje a kenéshez
- 4 dl tej
- 50 g élesztő
- 60 g cukor
- 2 ek olaj
A töltelékez:
- 250 g puha vaj
- 200 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 púpos ek holland kakaópor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl tejben egy-egy evőkanál cukorral és liszttel elkeverve felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összekeverjük a maradék cukorral, tejjel, a tojássárgájával, és az olajjal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, és robotgéppel vagy kézzel addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától.
Lisztezett deszkára borítjuk, 6 egyforma nagyságú cipót készítünk belőle, és konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük őket. Közben robotgéppel összekeverjük a töltelék hozzávalóit.
A cipókat egyenként kb. 30×25 cm-es téglalappá nyújtjuk, lisztezzük, nehogy leragadjon. Mindegyiket megkenjük a kakaós krémmel. A megkent lapokból hosszú hengert formázunk, majd hármat-hármat a megszokott módon összefonunk. A kalácsok két végét az ujjunkkal összenyomjuk, hogy ne válljon szét.
Közepes nagyságú tepsibe tesszük és újabb 40 percig kelesztjük, letakarva. Utána megkenjük a tojásfehérjével és 170 fokos sütőben, 35-40 percig sütjük. Tűpróba!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »