Kakaós-fahéjas krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg mascarpone
- 1 kávéskanál fahéj
- 4 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag instant zselatin
Elkészítése:
A tésztát hagyjuk felengedni. Az átszitált kakaóport elkeverjük a fahéjjal, egy nagyobb méretű sütőpapírra szórjuk egy részét, majd ezen nyújtjuk ki a tésztalapot, hogy ráragadjon a kakaós fahéj.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a habtejszínből az instant zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadva a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal átkeverjük, majd finoman beleforgatjuk a felvert habtejszínt is. A tölteléket 2 egyforma részre osztjuk, megtöltjük a lapokat.
Néhány órára hideg helyre tesszük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


