Kakaós-fahéjas krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg mascarpone
- 1 kávéskanál fahéj
- 4 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag instant zselatin
Elkészítése:
A tésztát hagyjuk felengedni. Az átszitált kakaóport elkeverjük a fahéjjal, egy nagyobb méretű sütőpapírra szórjuk egy részét, majd ezen nyújtjuk ki a tésztalapot, hogy ráragadjon a kakaós fahéj.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a habtejszínből az instant zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadva a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal átkeverjük, majd finoman beleforgatjuk a felvert habtejszínt is. A tölteléket 2 egyforma részre osztjuk, megtöltjük a lapokat.
Néhány órára hideg helyre tesszük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »