Kakaós-fahéjas krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 2 ek kakaópor
- 25 dkg mascarpone
- 1 kávéskanál fahéj
- 4 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag instant zselatin
Elkészítése:
A tésztát hagyjuk felengedni. Az átszitált kakaóport elkeverjük a fahéjjal, egy nagyobb méretű sütőpapírra szórjuk egy részét, majd ezen nyújtjuk ki a tésztalapot, hogy ráragadjon a kakaós fahéj.
Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.
A töltelékhez a habtejszínből az instant zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadva a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal átkeverjük, majd finoman beleforgatjuk a felvert habtejszínt is. A tölteléket 2 egyforma részre osztjuk, megtöltjük a lapokat.
Néhány órára hideg helyre tesszük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »