Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-fahéjas krémes recept

Kakaós-fahéjas krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
    • 2 ek kakaópor
    • 25 dkg mascarpone
    • 1 kávéskanál fahéj
    • 4 dl habtejszín
    • 3 ek porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag instant zselatin

    Elkészítése:

    A tésztát hagyjuk felengedni. Az átszitált kakaóport elkeverjük a fahéjjal, egy nagyobb méretű sütőpapírra szórjuk egy részét, majd ezen nyújtjuk ki a tésztalapot, hogy ráragadjon a kakaós fahéj.

    Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.

    A töltelékhez a habtejszínből az instant zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadva a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal átkeverjük, majd finoman beleforgatjuk a felvert habtejszínt is. A tölteléket 2 egyforma részre osztjuk, megtöltjük a lapokat.

    Néhány órára hideg helyre tesszük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá