Kakaós-fahéjas krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 2 ek kakaópor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 4 dl habtejszín
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag instant zselatin

Elkészítése:

A tésztát hagyjuk felengedni. Az átszitált kakaóport elkeverjük a fahéjjal, egy nagyobb méretű sütőpapírra szórjuk egy részét, majd ezen nyújtjuk ki a tésztalapot, hogy ráragadjon a kakaós fahéj.

Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a habtejszínből az instant zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadva a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal átkeverjük, majd finoman beleforgatjuk a felvert habtejszínt is. A tölteléket 2 egyforma részre osztjuk, megtöltjük a lapokat.

Néhány órára hideg helyre tesszük, majd kockákra vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.