Kakaós-diós-lekváros kocka recept
Hozzávalók:
Tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg darált dió
- 18 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 35 dkg porcukor
- 3 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1 kk szódabikarbóna
- rum aroma (ízlés szerint)
- sárgabaracklekvár
Máz hozzávalói:
- 5 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3 ek tej
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra kikeverjük, majd a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját is hozzáadva jól összekeverjük. A kakaóval, a darált dióval és a szódabikarbónával kevert lisztet beleöntjük a cukros tojássárgás margarinba, összekeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá felverjük és ezt is beleforgatjuk. Végül a masszába rum aromát keverünk bele.
Margarinnal kikent és lisztezett tepsibe (20 x 36 cm) öntjük a masszát, majd szépen egyenletesen elkenjük.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35 percig sütjük (tűpróba). Ha megsült, kivesszük és még forrón jó vastagon rákenjük a tetejére a lekvárt.
Máz készítése:
Lábosba öntjük a tejet, beletesszük a margarint, a porcukrot és a kakaóport. Az egészet összemelegítjük, és még melegen ráöntjük a sütemény tetejére.
Ha kihűlt a tészta, betesszük dermedni a hűtőbe. Ha lehűlt, vízbe mártott késsel szépen felszeleteljük kockákra.