Kajszis-málnás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 15 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 50 dkg kajszibarack
- 5 ek málnalekvár
- 2 marék durvára vágott és megpirított dió
Tetejére:
- 2 marék durvára vágott és megpirított dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek barna cukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal, morzsát készítünk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a tojássárgáját. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk.
A tésztát két egyforma részre vágjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk.
A tésztát megkenjük a málnalekvárral, és rárakjuk a felvágott kajszibarackot, majd megszórjuk a durvára vágott, és előzetesen megpirított dióval. Ezután mehet rá a tészta másik (kinyújtott) fele, amit lekenünk a tojásfehérjével, megszórjuk a dióval és a barna cukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percet sütjük.
A kajszis-málnás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »