Kajszis-málnás szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 15 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 50 dkg kajszibarack
- 5 ek málnalekvár
- 2 marék durvára vágott és megpirított dió
Tetejére:
- 2 marék durvára vágott és megpirított dió
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek barna cukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal, morzsát készítünk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a tojássárgáját. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk.
A tésztát két egyforma részre vágjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk.
A tésztát megkenjük a málnalekvárral, és rárakjuk a felvágott kajszibarackot, majd megszórjuk a durvára vágott, és előzetesen megpirított dióval. Ezután mehet rá a tészta másik (kinyújtott) fele, amit lekenünk a tojásfehérjével, megszórjuk a dióval és a barna cukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percet sütjük.
A kajszis-málnás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 15 g