Kajszis-málnás szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 15 dkg margarin
- 2 ek tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csipet só
- 6 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
- 50 dkg kajszibarack
- 5 ek málnalekvár
- 2 marék durvára vágott és megpirított dió
Tetejére:
- 2 marék durvára vágott és megpirított dió
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 ek barna cukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. Ezután elmorzsoljuk a margarinnal, morzsát készítünk. Ha ezzel elkészültünk, hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a tojássárgáját. Határozott mozdulatokkal közepesen lágy tésztát gyúrunk.
A tésztát két egyforma részre vágjuk, és az egyik felét lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Ezután kivajazott tepsibe rakjuk, és villával megszurkáljuk.
A tésztát megkenjük a málnalekvárral, és rárakjuk a felvágott kajszibarackot, majd megszórjuk a durvára vágott, és előzetesen megpirított dióval. Ezután mehet rá a tészta másik (kinyújtott) fele, amit lekenünk a tojásfehérjével, megszórjuk a dióval és a barna cukorral.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percet sütjük.
A kajszis-málnás szelet kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 15 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »