Jugoszláv krémes recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- fél ek őrölt kávé
- 5 ek étolaj
- 1 tk sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek liszt
- 15 dkg cukor
- fél rúd vanília
- 15 dkg vaj
Tetejére:
- színes tortadara
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magját is, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak kanállal. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot, és teljesen kihűtjük. A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be. Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »