Jugoszláv csoki szelet recept

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (35*35 cm):
Tésztához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1/2 ek őrölt kávé
- 5 ek étolaj
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 0,5 dl rum
Mázhoz:
- 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
- 1-2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak fakanállal. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot és teljesen kihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal, a kakaóporral és a rummal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »