Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Jugoszláv csoki szelet recept

Jugoszláv csoki szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (35*35 cm):
    Tésztához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 20 dkg liszt
    • 10 dkg darált dió
    • 1/2 ek őrölt kávé
    • 5 ek étolaj
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só

    Krémhez:

    • 6 dl tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek liszt
    • 15 dkg cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg vaj
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 dl rum

    Mázhoz:

    • 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
    • 1-2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak fakanállal. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

    A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot és teljesen kihűtjük.
    A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal, a kakaóporral és a rummal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.

    Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá