Jugoszláv csoki szelet recept
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (35*35 cm):
Tésztához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1/2 ek őrölt kávé
- 5 ek étolaj
- 1 tk sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 6 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek liszt
- 15 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 15 dkg vaj
- 2 ek kakaópor
- 0,5 dl rum
Mázhoz:
- 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
- 1-2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak fakanállal. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot és teljesen kihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal, a kakaóporral és a rummal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.
Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.