Jugoszláv csoki szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez (35*35 cm):
Tésztához:

  • 5 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 1/2 ek őrölt kávé
  • 5 ek étolaj
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só

Krémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 ek liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 dl rum

Mázhoz:

  • 10 dkg étcsoki vagy tortabevonó
  • 1-2 ek étolaj

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, amivel tovább verjük. Beletesszük a tojássárgákat, sütőport, étolajat, és már csak éppen addig verjük, amíg egynemű lesz. Végül óvatosan a habba keverjük a lisztet, kávét, és a darált diót, de ezt már nem géppel, csak fakanállal. Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk, és tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel és sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a cukrot és teljesen kihűtjük.
A kihűlt pudingot habosra keverjük a puha vajjal, a kakaóporral és a rummal. Megkenjük a piskótát krémmel, tetejét pedig csokimázzal vonjuk be.

Szeletelés előtt egy éjszakán át hagyjuk dermedni.