Körtés joghurttorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaópor
Krém:
- 1 kg körtés joghurt
- 3 dl habtejszín
- 1-2 lapzselatin kevés vízben áztatva
Díszítés:
- 1-2 dl bármilyen ízű szörp (én most kiviset használtam
- 3-4 dl víz
- 1 cs vaníliás pudingpor
- babapiskóta
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, majd a tojássárgákat hozzáadjuk és a lisztes-kakaóporos keveréket is beleforgatjuk óvatosan. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formában kihűtjük.
A habtejszínt felverjük keményre, a zselatint vízbe áztatjuk. A joghurthoz adjuk a tejszínhabot és a zselatint, elkeverjük, majd a piskóta tetejére simítjuk. Dermedésig hűtőbe tesszük.
A szörpöt felhígítjuk a vízzel, elkeverjük benne a pudingport és sűrű krémmé főzzük. A joghurtos krém tetejére öntjük, elsimítjuk, majd dermedésig hűtőbe tesszük, majd levesszük a forma karimáját a sütiről, az oldalát kitesszük fél babapiskótával és pár órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

