Körtés joghurttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek kakaópor

Krém:

  • 1 kg körtés joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 1-2 lapzselatin kevés vízben áztatva

Díszítés:

  • 1-2 dl bármilyen ízű szörp (én most kiviset használtam
  • 3-4 dl víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • babapiskóta

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük keményre, majd a tojássárgákat hozzáadjuk és a lisztes-kakaóporos keveréket is beleforgatjuk óvatosan. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd a formában kihűtjük.

A habtejszínt felverjük keményre, a zselatint vízbe áztatjuk. A joghurthoz adjuk a tejszínhabot és a zselatint, elkeverjük, majd a piskóta tetejére simítjuk. Dermedésig hűtőbe tesszük.

A szörpöt felhígítjuk a vízzel, elkeverjük benne a pudingport és sűrű krémmé főzzük. A joghurtos krém tetejére öntjük, elsimítjuk, majd dermedésig hűtőbe tesszük, majd levesszük a forma karimáját a sütiről, az oldalát kitesszük fél babapiskótával és pár órára hűtőbe tesszük, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon.